Toyota kavandab mahtuniversaalkerega Priust

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toyota

Vaatamata raskele majandusaastale on Toyota teatanud kavatsusest võtta 2011. aastal kasutusele mahtuniversaalkerega Prius.

Sarnaselt luukpäraga Priusele on ka mahtuniversaalil hübriidtehnoloogia funktsioonid, mis on mõeldud energiasäästlikkust hindavale juhile, kirjutab Toyota blogi.   

Hübriid-mahtuniversaalil on ruumikas interjöör, kuhu on võimalik paigutada kokku 5–7 reisijat kolmes reas. Et suurendada ökonoomsust veelgi, on Priusel lisaks Toyota toodetud liitiumioonaku.

Kui mahtuniversaali projekt on käivitunud, hakkab akusid tootma Toyota partner Panasonic EV Energy Co. Liitiumioonakud genereerivad rohkem elektrit kui praegused nikkelhüdriidakud, mis tähendab, et ühe laadimiskorraga saab sõita pikemalt kui varem.

Lootes tugevdada ja laiendada oma positsiooni hübriidsõidukite turul, kavatseb Toyota pakkuda Priuse hübriid-mahtuniversaali umbes sama hinnaga kui praeguseid mudeleid. See on hea uudis peredele, eelkõige neile, kes vajavad autosse rohkem ruumi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles