Fiat plaanib investeerida 9 miljardit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finalistide sekka pääses ka pisike Fiat 500.
Finalistide sekka pääses ka pisike Fiat 500. Foto: FIAT

Fiat planeerib investeerida uute mudelite loomisesse umbkaudu 9 miljardit dollarit, et jõuda peale kolme aastat uuesti kasumisse ja ellu äratada peaaegu tühjaks jäänud Itaalia tehased, kirjutab Bloomberg ettevõttega seotud anonüümsetele allikatele viidates.

Fiat on viimased neli aastat tänu uute mudelite vähesusele ja koduturu kokkukuivanud nõudlusele kaotanud Euroopas tunduvalt oma positsioone; tarne regioonis on selle ajaga langenud ACEA andmetel 47 protsenti ning turuosa 9,3 protsendilt 6,2 protsendile.

Müügitulemuste langus on viinud viimase kahe aastaga kokku pea 2 miljardi euro suuruse tegevuskahjumini, sellest 304 miljonit eurot moodustab käesoleva kalndriaasta esimese üheksa kuu kahjum.

Uuendamisele lähevad allikate andmeil Maserati ja Alfa Romeo mudelivalikud ning ka Fiati enda 500 ja Panda väikeautode puhul laiendatakse eri versioonide pakkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles