Registrist kustutatud sõidukite omanikud said eksituse tõttu kindlustusteateid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) saatis sel nädalal sõidukiomanikele 764 ekslikku teadet sõlmimata kindlustuslepingute kohta.


Kui liiklusregistris arvel oleva sõiduki kohta on liikluskindlustuse leping sõlmimata, siis on LKFil kohustus saata sõidukiomanikule teade sõlmimata kindlustuslepingu kohta. Igakuiselt saadab LKF välja umbes 1000 sellist teadet.

Sel nädalal said teate ka sõidukiomanikud, kelle sõiduk on juba ajutiselt liiklusregistrist kustutatud. Kõnealused teated olid väljastatud ekslikult. Kui sõiduk on ajutiselt registrist kustutatud, siis ei pea sõlmima liikluskindlustuse lepingut ega võtma ette mingeid muid toiminguid.

Kõnealune viga tekkis sellest, et liiklusregistri pidaja esitas LKFile andmed sõidukite kohta senisest erinevas vormis. LKF on kõnealuste sõidukite osas andmed parandanud ja väljastatud teated tühistanud. Teates nimetatud nõudeid LKF nende sõidukite suhtes ei esita.

Sõidukite registreerimismärgid, mille omanikud said asjakohatud teated, on loetletud LKFi kodulehel.

LKF vabandab klientide ees tekkinud segaduse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles