Euroopa automüük kasvas novembris 0,9 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui oktoobris näitas autoturg 4,6-protsendilist kasvu, siis novembris oli see näit ainult 0,9 protsendi võrra eelmise aasta novembrist parem. Võrreldes oktoobriga, mil klientidele suudeti müüa üle miljoni uue sõiduauto, novembris antud piiri ei ületatud ja müük jäi veidi alla miljoni, vahendab Eesti autode müügi- ja teenindusettevõtete liit AMTEL ACEA kogutud statistikat.

11 kuu kokkuvõttes on Euroopas (EL 27 riiki + EFTA) müüdud kokku üle 11 miljoni sõiduauto, mis tähendab, et eelmise aasta sama perioodiga ollakse 2,8% miinuses.

Kuigi mõnel suuremal turul jäädi novembris miinusesse, vedasid kogu Euroopa plusspoolele mitmed keskmise suurusega riigid. Näiteks Saksamaal langes müük 2%, Prantsusmaal 4% ja Itaalias 4,5% võrra. Samal ajal Suurbritannias jätkus läbi kogu tänavuse aasta toimunud tõus ja novembris oli see 7%. Samuti paranes uute sõiduautode müük võrreldes möödunud aastaga ka Hispaanias 15,1%, Portugalis 23,1%, Kreekas 31,2% ja Hollandis koguni 34,3% jagu.
AMTELi hinnangul kasvas automüük Eestis novembris 5 protsenti.

Suurematest autotootjatest parandas oma tulemust enim Renault Grupp ja seda koguni 8,9% võrra. Samuti jõudis novembris plussi ka Volkswagen Grupp 3,2% ja Toyota 6,9%. Ülejäänud suuremad tootjad, PSA Grupp, Ford, GM, BMW, Fiat ja Daimler pidid aga leppima kerge langusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles