AMTEL ootab tänavu rohkem riigipoolset koostöötahet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Sillat
Arno Sillat Foto: Erakogu

Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) juhi Arno Sillati sõnul oodatakse 2014. aastal riigilt rohkem koostöötahet - ettevõtjad saavad aru, et riigieelarvet on vaja täita, miks siis mitte kuulata ettepanekuid eri sektoritest.

«2014. aastalt ootame ja loodame eelkõige stabiilsust, seda eelkõige riigi suunalt - mida kindlam ja püsivam on taust, seda julgemad on ettevõtjad tegema pikaajalisi investeeringuid. Eesti ettevõtluskeskkond on noor ja õhuke ning ootamatute muudatuste mõju võib olla väga negatiivne ja pikaajaline, nagu näitab senine kogemus,» ütles Sillat.

Riik peaks tema hinnangul olema stabiilne partner, kes kokkulepitust ka kinni peab ja muudatuste osas diskuteerib ja kuulab kriitikuid.

«Mis puutub autodega seotud maksuteemat, siis ka see oleks vaja lahendada nö projektipõhiselt - määratleda eesmärgid, ühiselt panna paika strateegia ning leida lahendused, mis ka töötavad. Autoturu osas on lootused samuti stabiilsuse suunal. EU üldine majandusseis paraneb aeglaselt, kuid kindlalt, sh ka autode sektor.»

Eesti autoturg liigub AMTELi juhi hinnangul vähehaaval kasvamise suunas edasi, sõiduautode sektoris oodatakse kerget tõusu (5-10%), tööautode osas isegi veidi rohkem.

«Uue auto ostja muutub aasta-aastalt mõistlikumaks - valikud on hästi läbi mõeldud ja trend on ka säästmisele. Loodame, et selline mõistlikkus jõuab ka kasutatud autode turule ning jätkub korrastamise protsess - teha on veel palju, kuigi olukord on läinud paremaks. AMTELi poolel on aastal 2014 plaanis tunnustatud automüüja ning tunnustatud autokere töökoja kvaliteedisüsteemide rakendamine, kasutatud autode turul klientide usalduse taastamine; kindlasti aitame omalt poolt kaasa mõelda, kuidas riik meie ühist rahakotti paremini täita saaks ja veel palju muud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles