EMT hakkab väljastama mikro-SIM kaarte

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT hakkab väljastama uuele iPadile sobilikke SIM-kaarte.
EMT hakkab väljastama uuele iPadile sobilikke SIM-kaarte. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Mobiilifirma EMT teatas, et annab nüüd lisaks tavalistele SIM-kaartidele välja ka mikro-SIM-kaarte. Need on tavapärasest väiksemad SIM-kaardid,  mida kasutavad mitmed uuemad seadmed, sealhulgas hiljuti Apple`i poolt turule toodud iPad tahvelarvuti.

«Mikro-SIMide väljastamise vajaduse tingisid esimesed Eestisse jõudnud või peatselt jõudma hakkavad seadmed, millele ei sobi tavalises mõõdus SIM-kaart,» ütles EMT teenuste juhtimise ja arendusosakonna juhataja Lauri Läheb. «Mikro-SIM on kogu maailmas suhteliselt uus, kuid üha enam SIM-kaartide tootjaid on koos seadmete arvu kasvuga selle tootmisse võtnud.»

EMT mikro-SIM on kiire 3,5G andmeside ja Mobiil-ID toega. Mikro-SIM on sarnaselt tavalise SIMiga liitumise korral tasuta.

SIM-kaart (Subscriber Identity Module) on GSM- ja 3,5G teenuste kasutamist võimaldav kaart,  millel on kuni 500 mälupesa telefoninumbrite ja nimede salvestamiseks ning 20 mälukohta lühisõnumite salvestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles