Saksa võimud algatasid Google'i vastu kriminaalasja

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google
Google Foto: Reuters/ScanPix

Hamburgi võimud algatasid eile kriminaalasja Google'i vastu, kes korjas aastaid eraisikute ja ettevõtete turvamata traadita internetivõrkudest salaja informatsiooni.

New York Times kirjutab, et kriminaaluurimine võib survestada maailma suurimat otsingumootorifirmat andma üle üht kõvaketast, mida ettevõte infokogumiseks kasutas. Siiamaani on Google keeldunud seda tegemast. Saksa infoturbe ametnikud andsid Google’le selleks aega 26. maini.

Kriminaalasi, mis peab selgeks tegema, kas internetifirma vastu esitatakse ka süüdistus, algatati ühe saksa juuratudengi Jens Ferneri avalduse peale. Ferneri sõnul tahtis ta selgust luua, kuidas traadita võrkudest info kogumine seadusega reguleeritud on.

Eelmisel nädalal avastasid Saksa võimud, et Google on nii Euroopas, USAs kui ka Aasias kogunud tohutul hulgal informatsiooni, mis läbis kaitsmata WIFI võrke. Pärast võimude poolt esitatud päringut teatas firma, et kokku koguti 600 gigabaiti ning väitis, et tegemist oli programmi veaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles