Toyota toob järgmisel aastal turule esimese masstootmises vesinikauto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota vesinikauto CES messil
Toyota vesinikauto CES messil Foto: SCANPIX

Jaapani autotootja teatas Las Vegases toimuval CES tarbetehnoloogiamessil, et toob 2015. aastal turule maailma esimese masstootmisesse jõudva vesinikauto, kirjutab Techradar.

Toyota on oma vesinikauto tehnoloogiat arendanud juba 1992. aastast alates ning viimaks on see jõudnud tootmisküpseks.

Auto kütuseelement kasutab elektri tootmiseks eellaetud vesinikku ja atmosfäärist saadavat hapnikku, väljalaskeks on ainult veeaur.

Saadud elektriga pannakse tööle auto elektrimootorid, mis tähendab, et sõidukogemus peaks autol olema enam-vähem sama, mis praegustel populaarsetel elektriautodel, näiteks Nissan Leafil, Renault Zoe´l ja BMW i3-l.

Vesinikauto suureks plussiks elektriautode ees on lühike, alla 5 minuti jääv laadimisaeg, misjärel on võimalik läbida veidi alla 500 kilomeetri, enne kui tekib vajadus vesinikku juurde tankida.

Suurimaks probleemiks saab vesinikautodel olema taristu - hetkel ei ole veel üheski riigis maailmas välja arendatud  korralikku vesiniktanklate võrgustikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles