Pimedate survel peavad elektriautod rohkem müra tegema

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kuigi elektriautode vähene müra on üks plussidest, mis võiks inimesi panna sedalaadi sõidukite poole vaatama, võib see jääda pelgalt unistuseks, sest USAs võeti vastu seadus, mis kohustab tulevikus toodetavad elektriautod varustama mürageneraatoriga.


Autonet.ee vahendas USA Today kirjutist, mille kohaselt on uue seaduse initsiaatoriteks just Ameerika pimedate ühingud, sest vaegnägijatele on üheks põhiliseks informatsiooni saamise allikaks kõrvad. Seega võib vaikne elektriauto kujutada vaegnägijaile linnatänavatel täiendavat ohtu.

USA pimedate ühingud ja sealne liiklusohutuse administratsioon töötavad nüüd lähima 18 kuu jooksul välja vastava reglemendi ning autotootjad peavad sellele vastavad seadmed kolme aasta jooksul mudelitele külge pookima.

Seni on teada, et loodavas reglemendis määratakse ära mitte ainult müra tugevus, vaid ka tüüp. Seega personaalset häält, nagu mobiiltelefonide helinad, lubada ei kavatseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles