Volkswagenil valmib elektrimootoriga Golf

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: whatcar.ee

Volkswagen avaldas pildid ja esmase info uuest elektrimootoriga Golfist, mis jõuab müügile 2013. aastal.

Golf Blue-e-Motioni nime kandva elektrimootoriga Golfi tehnoloogia baseerub liitiumioonakudel ja 115-hobujõulisel elektrimootoril. Lisaks saab elektrimootoriga Golf ka täiesti uue nn. ühekäigulise käigukasti, mis töötatakse välja spetsiaalselt selle mudeli jaoks, vahendab whatcar.ee.

Ühe laadimiskorraga saab Volkswageni kinnitusel sõita 150 km ja ehkki elektriauto kaalub 1545 kg ehk 305 kg rohkem kui olemasolev Golf 1,6 TDI Blue Motion, tagab plaanitav tehnoloogia auto kiirenduseks paigalt sajani igati arvestatavad 11,8 sekundit. Samas piiratakse auto tippkiirus lubatud läbisõidu tagamiseks 140-kilomeetrise tunnikiiruse juures.

Volkswagen plaanib toota esmalt 500 Blue-e-Motion prototüüpi, et neid põhjalikult katsetada ning enne seeriatootmist kõik võimalikud probleemid kõrvaldada.

Paralleelselt elektrimootoritega autode arendamisega töötab Volkswagen aktiivselt ka uute hübriidmudelite kallal. Esimesena peaks avalikkuse ette jõudma VW Touareg Hybrid, edasi on järg 2012. aastal esitletavate Jetta ja Golfi käes, Passati hübriidi on oodata aastal 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles