Sääski saab peletada ka mobiiltelefoniga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Twitteri säutsud, Facebooki postitused ja blogid kihavad sääsepostitustest ning suvi on alles ees. Kui varem peletasime me neid Off’i ja muude vedelikega, siis nüüd tasub proovida ka mobiiltelefoni, kirjutab Arvutimaailma veebikülg.


Android Marketis on näiteks AntiMosquito Android-telefonidele ja Symbianile ehk Nokiatele. See ei tee peaaegu üldse inimesele kuuldavat häält, aeg-ajalt kostab vaid väikeseid plaksatusi. Kass näiteks ei liiguta selle programmi peale vurrugi.

Tarkvara genereerib helisid vahemikus 16-20 kHz ning sisaldab vaid Start-Stop nuppu. Windows Mobile´ile leiab Mindpol Gamesi tehtud ilusa Buggy Exterminatori. See piniseb küll vastikult ja hoiatab, et kõrva lähedal pole hea piiksuvat mobiili hoida.

Kassid põgenevad selle tarkvara eest kiiresti. Kas ka sääsed, see selgub välitestides. Seadistada saab sagedust 16-20 kHz, välja annabki programm vaid monotoonset valitud sagedusel heli koos seadistatavate intervallidega. iPhone´i rakenduste seast leiab muidugi ka sääsepeleteid, näiteks Anti Mosquito Plus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles