ADAC võltsis aasta auto valimise tulemusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Golf võitis ka 2013. aasta maailma parima auto tiitli.
Volkswagen Golf võitis ka 2013. aasta maailma parima auto tiitli. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa autoklubi ADAC on sattunud ränga skandaali keskmesse, põhjuseks fakt, et klubi võltsis aasta auto valimiste tulemusi, vahendab Auto24.

Praegu on skandaali süüdlasena oma töökoha kaotanud ADACi kommunikatsioonidirektor Michael Ramstetter, kes tunnistas, et kümnekordistas aasta auto valimistele laekunud häälte hulka, kirjutab Local.com.

Nii kasvasid võiduka Volkswagen Golfi poolt antud 3409 häält Ramstetteri sekkumise tulemusena 34 299 hääleks. Golf tunnistati seejuures käesoleva aasta sakslaste lemmikautoks.

ADACi tegevjuhi Karl Obermaieri sõnul oli tegu Ramstetteri omavoliga, mitte üleüldise valetamisega. Ka väidavad ADACi esindajad hetkel, et hääletajate arvu kümnega korrutamine ei mõjutanud valimise lõpptulemust Volkswageni kasuks, vaid tulemused oleksid olnud samad ka algsete numbrite korral.

Loe pikemalt Auto24-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles