Fiat omandas Chrysler Groupi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiati tehas Itaalias Torinos.
Fiati tehas Itaalias Torinos. Foto: AFP / Scanpix

Alates 21. jaanuarist on Itaalia autotootja Fiat Chrysler Groupi ainuomanik, omandades siiani puuduvad osakud VEBA-lt (Voluntary Employees Beneficiary Association), vahendas Whatcar?.

Osana tehingust maksis Chrysler Group VEBA-le 1,9 miljardit dollarit, Fiati Põhja-Ameerika üksus aga 1,75 miljardit dollarit. Lisaks on varasemalt kokkulepitud, et Chrysler Group tasub VEBA-le nelja võrdse osana 700 miljonit dollarit, mille esimene osamakse on nüüdseks tehtud.

Fiati juhatus saab kuu lõpus kokku, et luua plaan kahe autotootja ühendamiseks, seal hulgas korrastada ettevõtete juhtimine, määrata peakontorite asukohad jne.

Fiati ja Chrysleri esimees Sergio Marchionne jääb võimule vähemalt 2016. aastani, et viia lõpule kahe autotootja ühendamine üheks. Marchionne hinnangul on loodav autotootja suuruselt seitsmes, müües möödunud aastal kokku 4,4 miljonit sõidukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles