Elektri-Bugatti suudaks sõita vaid paar minutit

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veyron.
Veyron. Foto: Bugatti

Bugatti Veyron valmistub peagi ruumi tegema uutele mudelitele, mis on kahtlemata samuti kiired, võimsad ja luksuslikud ning võimalik, et ei vaja enam liikumiseks ka tilkagi bensiini.
 


Nimelt on Volkswageni insenerid - Bugatti kulub teatavasti just sellesse kontserni - töötamas välja elektrilist superautot, mille kahe mootori summaarseks võimsuseks oleks 800 hobujõudu ning pöördemomendiks 2 200 Nm, vahendab Autonet.ee.

Elektriline Bugatti pole esialgu veel mõeldud seeriatootmiseks - sellel demonstreeritakse kontserni suutlikust elektrone kamandada. Tehnoloogia on veel nii toores, et täis laetud akudega suudaks auto sõita vaid loetud minutid.

Seega jääb vähemalt esialgu vaid loota lubatud 1200-hobujõulist masinat, mis peaks ilmuma aastal 2013. Samal ajal peaks Prantsusmaal tootmisse jõudma ka neljaukseline Bugatti 16C Galibier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles