Maine internetis muutub üha olulisemaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma internetimainel hoiab silma peal enamik täiskasvanutest.
Oma internetimainel hoiab silma peal enamik täiskasvanutest. Foto: Caro / Scanpix

Rohkem kui paari tuhande telefoniintervjuu põhjal tehtud uuringust selgus, et enamikule täiskasvanutest on nende maine internetis oluline.

Uuring toimus 2009. aastal ja vastanute seas oli 2253 ameeriklast. Neist 57 protsenti vastas, et hoiab oma reputatsioonil internetis silma peal. 2006. aastal oli vastav näitaja 47 protsenti, vahendas Tartu Ülikooli teadusportaal Novaator.

Kuigi internetiprofiilidel hoitakse üha enam silma peal, muretsevad inimesed varasemast vähem selle üle, mida teised nende kohta leida võivad. 33 protsenti ütles, et muretsevad selle pärast, 2006. aastal oli sama näitaja 40 protsenti.

Internetireputatsiooni eest hoolitsevad kõige korralikumalt noored inimesed. 18–29-aastastest piiravad ligipääsu oma andmetele 71 protsenti, 50–64-aastastest aga vaid 55 protsenti. See tulemus läheb vastuollu üldlevinud arvamusega, mille kohaselt noored on oma reputatsiooni suhtes hooletumad.

Üha enam inimesi kasutab internetti ka info leidmiseks teiste inimeste kohta. 46 protsenti küsitletutest ütles, et on otsinud infot inimeste kohta oma minevikust (2006. aastal 36 protsenti), 38 protsenti on otsinud infot oma sõprade kohta (2006. aastal 26 protsenti) ning 16 protsenti on otsinud infot inimeste kohta, kellega kohtamas käivad (varem 9 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles