Ministeerium tahab võimaldada elektriauto soetamisel aku rentimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto
Elektriauto Foto: Karli Saul/SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on esitanud elektriautode toetuse määruse muudatuse, mille eesmärk on võimaldada elektriauto soetamist selliselt, et elektriautot ei soetata koos akuga, vaid aku renditakse.

Määruse muutmise eelnõu järgi on elektriautode kiiremaks kasutuselevõtuks vajalik luua tingimused, mis võimaldaksid võimalikult paljude autotootjate turuletulekut Eestis. Muudatuse järgi ei pea elektriautot soetama koos akuga, vaid seda on võimalik ka rentida.

Selline lähenemine sobib ministeeriumi hinnangul paremini osa tootjate ärimudeliga, mis võimaldaks täiendavate tootjate tulekut Eesti turule, suurendades konkurentsi ja tarbijate valikuvabadust elektriauto soetamisel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda sõnul peaks elektriautode mudelite valiku  suurenemisel suurenema tarbija jaoks ühtlasi ka  võimalus leida endale sobiv elektriauto, mistõttu on oodata määruse muudatusega elektriautode müügi kasvu.

«Samas kiiret kasvu ainuüksi selle muudatuse tulemusel ei prognoosi. Eesmärk on, et kõik tootjad, kes soovivad Eesti turul tegutseda, seda ka teha saaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles