Proovisõit: endiselt nutikas Opel Meriva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Opel Meriva
Uus Opel Meriva Foto: WhatCar?

Whatcar?i ajakirjanik Argo Verk sai tutvuda uue Opel Merivaga, mida laiemale avalikkusele tutvustatakse märtsi alguses Genfi autonäitusel. Vaata rohkem pilte siit.

Proovisõiduks rivistati üles 2 versiooni – bensiini tarbiv 1,4-liitrine (turbo+automaat) ning 1,6-liitrine turbodiisel (manuaal). Esimene arendab 103 kW (140 hj) ja teise tehniliste andmete tabelist leiab vastavalt 100 kW (136 hj).

Iseenesest on ottomootor tuttav juba eelkäija kapoti alt – endiselt saab sama kubatuuri juures mitmeid erineva võimsusastmega versioone, osa turboga, osa ilma.

Küll aga on täiesti uus 1,6-liitrine õlipõletaja, mille eri variatsioonid asendavad mõlemad siiani pakutud diiselmootorid (1,3- ja 1,7-liitrise). Sealjuures tarbivad need varasemast vähem kütust, arendades samas suuremat võimsust ja pöördemomenti. Parimal juhul jääb näiteks CO2 pääst alla maagilise 100 g/km piiri.

Reklaamina Opeli saavutustele kõlab ka asjaolu, et uuendatud jõuallikad vastavad juba Euro 6 normidele, mis muutuvad kohustuslikuks alles 1. septembril 2015. a. Lisaks töötavad need vaikselt ega sunni omanikku liiga tihti tankalt külastama.

Loe edasi Whatcar?-ist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles