Uuring: lähiaastatel tuleb 40 protsenti autotööstuse kasvust Aasia turgudelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Lääneriikide vananev ning värskendamist vajav autopark ja Hiina kasvav turg on märksõnad, millele tuginevad maailma suurimate autotootjate ootused järgnevateks aastateks, vahendab Swedbank uuringufirma IHS Automotive analüüsi.

Käesolevaks aastaks on uuringufirma IHS Automotive andmetel oodata kogu maailmas automüügi 3,4% suurust kasvu. Swedbanki investeerimise ja kindlustuse tugiteenuste osakonna juhataja Katre Uibomäe sõnul on selle peamised põhjused Euroopa majanduskasvu taastumine, mida kajastab tarbijate kindlustustunde paranemine, samuti jätkuvalt suur nõudlus USAs ja kasvav jõukus arenevates riikides.

«USA nõudluse põhjuseks on paljuski sealse autopargi vanus – 2013. aasta andmete alusel on USA maanteedel sõitvate autode keskmine iga jõudnud kõigi aegade rekordtasemele – 11,4 aastat. Ka Euroopas kasutatavad sõidukid vananevad ning kõrge keskmine iga põhjustab suurt nõudlust uute autode järele,» selgitas Uibomäe.

Uibomäe sõnul läheb Aasia riikide, eelkõige Hiina ja India arvele järgmise 5-7 aasta jooksul prognoositavalt 40% autotööstuse kasvust.

«Hiina on müüdud sõidukite arvu poolest suurim ja kõige kiirema kasvuga autoturg maailmas. Potentsiaalne autoturg riigis, kus elab enam kui 1,3 miljardit inimest, on hiiglaslik ja isiklike autode soetamine on Hiinas viimase aja arengusuund,» selgitas Uibomäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles