Selgusid seitse esimest .ee domeeni registripidajat

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Interneti SA teatel on .ee domeeni esimesed registripidajad on Cemty, Eesti Domeenid, Elion, Elkdata, Interframe, OK Interactive ja Zone Media.


Tegu on  registripidajatega, kes on läbinud akrediteerimisprotsessi ja kellega on sõlmitud registrilepingud.

Registripidajate akrediteerimine on osa 5. juulil toimuvast kahetasemelisele domeeninimede registreerimise korrale üleminekust.

Muutmaks .ee domeeninimede registreerimist kättesaadavamaks, korraldab Eesti Interneti SA teenuse osutamise kahetasemeliselt delegeerides domeeninimede registreerijate teenindamise registripidajatele.

Registripidajateks on interneti majutusteenuse pakkujad, ISP-d, telekomiettevõtted või spetsiaalselt registripidajaks loodud ettevõtted, kes on läbinud registripidaja akrediteerimisprotsessi ja sõlminud vastava lepingu.

Registripidajad osutavad .ee domeeni registreerimisteenuseid: domeeninime registreerimine, uuendamine, muutmine, kustutamine.

«Meie eesmärk on muuta domeeninimede registreerimine kasutajatele mugavamaks ja kättesaadavamaks. Kahetasemeline kord võimaldab .ee domeeni registreerida meelepärase registripidaja juures koos teiste veebi ja internetiga seotud teenustega.

Akrediteeringu nõue tagab registripidaja teenuse kvaliteedi,» kommenteeris mudelit Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

«Akrediteerimisprotsess on käimas veel kümne registripidaja-kandidaadiga. Uuele domeenikorrale üleminekul on registripidajaid eeldatavasti kahekümne ringis,» lisas Kauts. «See on piisav konkurents tekitamaks head teeninduse taset ja mõistlikke hindu.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles