Proovisõit: Kia Sportage

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kia Sportage
Kia Sportage Foto: WhatCar?

Kia Sportage'il läheb Eesti autoturul kenasti: müüb hästi, hoiab järelturul mõistlikku hinda ning evib oma fännkonda. Kolmanda põlvkonna linnamaasturit on nüüd paari korral ilu-uuendatud, viimane näomaaling veeres Eesti müügisalongidesse veebruaris, kirjutab Whatcar?. Vaata rohkem pilte siit.

Sportage'i kolmanda põlvkonna välimus on püsinud, olenemata regulaarsetest ilulõikustest, alates 2010. aastast peaaegu muutumatuna. Saksa tippdisaineri, Peter Schreyeri taktikepi all valminud, konservatiivne ja peavoolu maitsega hästi haakuv ruumikas krossover ei ole oma ajakajalisust tänaseni kaotanud; järgmiselt põlvkonnalt siiski ootaks juba midagi uut, sest konkurendid iX35,Toyota RAV4 ja teised, selle segmendi arvukad tegijad, on panustanud mängulisemasse välisilmesse.

Krossoverite valik on lai ning nende turvalisuse ja varustuse võimalused ühtlustumas, seega otsib tulevane omanik midagi muud, kui vaid ajatut välimust. Näiteks Subaru XV, mis kaugelt vaadates on üsna Sportage'iga sarnane, on panustanud jõulisusse, kandilisusesse- ja saavutanud seetõttu meeldejäävama välisilme.

Tõsi, vähemalt ühel juhul saab Sportage'i välimuse teha põnevalt ebamugavaks – nimelt, kui tellida lisavarustuse nimekirjast juurde astmelauad, hakkavad need asetsema umbes kaheaastase lapse naba kõrgusel.

Loe uue Sportage´i headest ning vähemõnnestunud külgedest Whatcar?-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles