Alfa Romeole plaanitakse tähelendu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfa Romeo 8C Spider.
Alfa Romeo 8C Spider. Foto: Alfa Romeo

Informeeritud allikate andmetel kuulutab Fiat Chrysleri boss Sergio Marchionne täna välja viisaastaku plaani, mille kohaselt süstitakse suured summad Alfa Romeo lennutamiseks uutesse kõrgustesse.

Visalt virelevast Alfa Romeost saab grupi raames eraldiseisev firma, kirjutab Financial Times. Kavas on koguni kuus uut mudelit, millesse investeeritakse 4–5 miljardit eurot. 

Osa summast läheb tehaste kaasajastamisele. Fiat Chrysler seab endale eesmärgiks kasvatada kasum Põhja-Ameerikas kahekordseks ning võimendada Jeepide vorpimist nii Hiinas kui Ladina-Ameerikas. Euroopa võib oodata uusi väikeautosid ja mahtuniversaale.

Financial Times meenutab lugejatele, et suuri plaane peab Fiat juba kolmandat korda kaheksa aasta jooksul. 2006. ja 2010. aastatel väljakäidud ambitsioonikad eesmärgid jäid täitmata.

Alfa Romeo müük on kukkunud enam kui 200 000 pealt aastal 1990 alla 75 000 aastal 2013. Alfa «Ameerikasse minek» on määratud aastale 2016. Ühe asjassepühendatud allika teatel on tegemist «viimase katsega» heita väljakutse sakslastest rivaalidele nagu BMW ja Mercedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles