Fiat plaanib investeerida 48 miljardit eurot

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari sportauto koos Chrysleri mudelitega Chrysleri peakorteri ees, kus Fiati juhid viie aasta investeerimisplaani tutvustasid.
Ferrari sportauto koos Chrysleri mudelitega Chrysleri peakorteri ees, kus Fiati juhid viie aasta investeerimisplaani tutvustasid. Foto: REBECCA COOK/Reuters

Itaalia autotootja Fiat Automobiles, mis nüüd on Hollandis registreeritud Fiat Chrysler Automobile, kuulutas eile välja viie aasta plaani, mille jooksul kavatsetakse investeerida 48 miljardit eurot, kirjutab The Wall Street Journal.

Maailma suuruselt seitsmes autotootja kavatseb selle summa kuni 2018. aastani investeerida uuringu- ja arengutöödeks ja uute mudelite väljaarendamiseks. Osa raha tuleb võlakirjadest, mida kavatsetakse emiteerida pärast vahetusvõlakirjade noteerimist New Yorgi börsil. Raha genereerimiseks kavatseb Fiat restruktureerida ka Chrysleri võla.

2018. aasta lõpuks loodab autotootja kasvatada käibe 132 miljardi euroni, mis on 52 protsenti suurem kui 2013. aastal ning kasumi 4,7-5,5 miljardi euroni võrrelduna 1,95 miljardi euroga eelmisel aastal.

Ettevõtte tegevjuhi Sergio Marchionne sõnul kavatsetakse kasvatada 2018. aastal müüa seitse miljonit autot kusjuures Jeepide müüki kavatsetakse kahekordistada 1,9 miljoni sõidukini.

Alfa Romeo saab viie miljardi euro suuruse kapitalisüsti eesmärgiga luua kaheksa uue mudeliga portfell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles