LHV liising alustas Tesla Model S elektriautole liisingu pakkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto.
Tesla elektriauto. Foto: Martin Ilustrumm

LHV liising alustas USA elektriautode tootja Tesla mudelile Model S liisingu pakkumist. Tänaseks on LHV liising saanud huvilistelt mitu päringut ning langetanud ka esimese krediidiotsuse Tesla finantseerimiseks, teatas pank.

LHV Pank teatas eelmisel nädalal, et on otsustanud pakkuda finantseeringut Tesla Model S elektriautodele. Elektriautodele on Eestis tavasõidukitest vähem liisimisvõimalusi.

«Tesla on hea näide tõelisest innovatsioonist autoturul. LHV on aga ajaga kaasas käiv innovaatiline pank ja seepärast on LHV-l huvi sellise põneva liisingvaraga tegeleda,» rääkis LHV liisingu osakonna juhataja Erki Link. Tema sõnul on liisingupakkujad ettevaatlikud, kuna elektriautode järelturg on veel täielikult väljakujunemata.

«Tesla Model S on Eesti teedel täna veel haruldus ning selle tehnoloogia on uudne, seetõttu vaatame liisingutingimusi elektriautodele konservatiivsemalt,» rääkis Link. Võrdlemisi eksklusiivse Model S-i liisimisel tuleb klientidel arvestada sissemaksega, mille suuruseks on vähemalt 20% auto maksumusest. Sellele lisandub sissemaksena ka KredExi Elmo programmi toetus, mis on maksimaalselt 18000 eurot. Tesla Model S-i liisingupakkumisi vaatab liising kliendipõhiselt ja kliendi maksevõimet arvestades kujuneb ka liisinguintress.

Model S-i hinnad algavad 50 000 eurost. Hetkel puudub Eestis Ühendriikide autotootja esindus ning sõidukid tuleb tellida Lääne-Euroopast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles