Täna lõpeb üks ajajärk Eesti interneti ajaloos

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna südapäeval lõpeb üks ajajärk Eesti interneti ajaloos - EENet, kes on 1993. aastast hallanud Eesti riigitähisega tippdomeeni .ee, peatab kell 12.00 domeenide registreerimistaotluste vastuvõtmise.


Juba homsest vastutab Eesti Vabariigi interneti-identiteedi eest Eesti Interneti Sihtasutus. Esmaspäeval, 5. juulil, kell 12.00 alustatakse uute .ee domeenide registreerimist juba värskete domeenireeglite järgi.

Domeenide registreerija Zone.ee teatel on ettevõte uutele domeenireeglitele vastavate taotluste vastuvõttu juba alustanud, pakkudes registreerijatele võimalust oma registreerimistaotlus ettevõttele esitada juba enne esmaspäevast tormijooksu.

«Oleme mõne päevaga võtnud vastu rohkem .ee registreerimistaotlusi, kui tavaliselt registreeritkse ühes kuus,» märkis Zone.ee tegevjuht Martti Varik.

«Taotlusi, mis oleks selgelt spekulatiivse iseloomuga on väga vähe, võrreldes mõne varasema tippdomeeni käivitamisega. Ettevõtted soovivad registreerida domeene kaubamärkidele ja ärinimedele, mis seniste reeglite tõttu on internetis esindamata olnud.

Eraisikud kasutavad võimalust, et taotleda oma nimele või perekonnanimele vastavat domeeni, et siduda oma digitaalne identiteet lahti teenusepakkuja internetiaadressist. Taotluste üldine tase on meeldivalt kõrge,» hindas Varik.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles