1183-hobujõuline Bugatti on maailma kiireim seeriaauto

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugatti Veyron
Bugatti Veyron Foto: Whatcar.ee.

Bugatti Veyron on taas ametlikult maailma kiireim seeriatootmises olev auto, Veyron 16.4 Super Sport suutis kahe sõidu keskmisena saavutada maksimaalkiiruseks 431,072 kilomeetrit tunnis.

Tavalise Veyron'i rekordi purustas Super Sport 24 kilomeetri võrra.

Seni oli rekord aga USA autotootja Shelby Supercars käes, kelle Ultimate Aero suutis kihutada 412,28 kilomeetrit tunnis.

Rekord püstitati Bugatti emafirma Volkswagen kinnisel testirajal Ehra-Lessien's Saksamaal. Rekordi püstitamisel oli auto roolis testisõitja Pierre-Henri Raphanel, selle püstitamist jälgisid Guinessi rekordite raamatu ametlikud esindajad.

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport erineb tavamudelist rohke süsinikkiu kasutamise poolest, tänu sellel kaalub auto 50 kilo vähem, kõigest 1840 kilogrammi. Lisaks on suurendatud jõuallika võimsust 987 hobujõult 1183-ni.

Nullist sajani kiirendab Super Sport vaid 2,5 sekundiga, nullist kahesajani 7,3 sekundiga ning nullist kolmesajani 15 sekundiga.

Põhjalikult on uuendatud ka auto aerodünaamikat ja vedurustust.

Kokku plaanitakse toota vaid 30 Bugatti Veyron 16.4 Super Sport'i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles