Uute autode müük kasvas kuue kuuga 3 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota.
Toyota. Foto: SCANPIX

Eestis on esimese poolaastaga müüdud 3% jagu rohkem uusi sõiduautosid kui möödunud aasta samal perioodil. Kokku on tänavu kuue kuuga müüdud 10590 uut sõiduautot, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL).

Viie kuu järel vaid 1% kasvu aitas kergitada suhteliselt hea juunikuu müük, sest klientidele anti üle 1893 uut sõiduautot, mis on 10,5% võrra enam kui mullu juunis.

Automarkidest on jätkuvalt edukaim Toyota, milliseid juunis müüdi 265. Teiseks enim ehk 201 uut autot müüs Škoda ja kolmandale kohale tõusis juunis Peugeot 169 autoga.

Tarbesõidukite turul toimus juunis kerge langus võrreldes eelmise aasta juuniga, aga siiski näitab kuue kuu kokkuvõte nagu sõiduautode puhulgi, väikest 3% tõusu. Juunis müüdi kokku 258 tarbesõidukit. Edukaim oli Citroen 48 müüdud sõidukiga. Peugeot’d müüdi 44 sõidukit ja Renault’d 27 tarbesõidukit.

Tagasihoidlikuks jäi juunis müük veokite segmendis: Scania müüs vaid 9, Volvo 7 ning Mercedes-Benz ja Man kumbki ainult 5 veoautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles