Porsche Pajun lükkub edasi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche Pajun prototüüp.
Porsche Pajun prototüüp. Foto: mylot.com

Saksamaa autotootja Porsche on viimastel aastatel muutnud oma mudelivalikut mitmekesisemaks, lisades valikusse maastureid ja luksussedaani, kirjutab Whatcar?.

Taolist strateegiat näeb ette ka tulevik, aga mitte algselt ette nähtud hooga, kuna BMW sedaaniga 5. seeria rinda pistma hakkav Pajuni turustusplaan on lükkunud edasi vähemalt 2019. aastani. Algselt nägi Porsche plaan ette aastaks 2018 seitset uut sportautot, maasturit ja sedaani. Ka Pajun pidi tootmisesse jõudma järgmise nelja aasta jooksul.

Volkswageni kontsern vajab väidetavalt Porsche kasumit, seega on investeerimist tulevikumudelitesse vähendatud minimaalseks. Ja loomulikult ei ole autotootja arvates Porsche 5. seeria konkurent pragu esmatähtis.

Pajun on Panameralt tuttavaid jooni jätkav sportsedaan, mis võib saada mitmeid detaile ideeautolt Panamera Sport Turismo. Mootorivalik peaks algama V6 jõuallikatega (nende seas 3-liitrine V6 TDI), bensiinimootorite võimsus võib ulatuda kuni 500 hobujõuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles