Eesti Interneti SA-d süüdistatakse ebaõnnestunud domeenireformis

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

IT ringkondades on lühikese ajaga sadu pooldajaid kogunud avalik pöördumine, milles süüdistatakse Eesti Interneti Sihtasutust (EIS) ebaõnnestunud domeenireformis ning milles nõutakse sihtasutuse juhtkonna tagasiastumist.


Kolme IT taustaga mehe (Tõnu Samuel, Jaan Jänesmäe, Jaagup Irve) avalikus pöördumises tõdetakse, et EIS on järjekindlalt ignoreerinud Eesti interneti kogukonna reaalseid vajadusi.

«Hoolimata deklaratiivsest lubadusest Eesti internetikogukonda esindada, ei vaevuta suhtlema ega kogukonnaga arvestama. EISi juhtide teod on kahepalgelised. Ühelt poolt räägitakse Eesti väiksusest ja seetõttu mastaapide väiksuse tõttu vajadusest kehtestada kõrged hinnad.

Seoses ebaprofessionaalsuse, kogukonnaga mitte arvestamise, EISi kahtlase majandamise ja usalduse täieliku kaotusega leiame, et EIS juhatus ja nõukogu peavad tagasi astuma,» seisab pöördumises.

Ka viitavad avaliku kirja autorid, et uue korra kohaselt on domeenide registreerimine põhjendamatult kallis ning  ühe domeeni registreerimise eest tuleb EIS-ile tasuda 285 krooni, millele lisandub ka käibemaks.

«Seni .ee domeene hallanud ja kõik seotud kulud kandnud EENet on oma veebilehel teatanud, et domeeni registreerimise omakulu on 45 krooni aastas pluss käibemaks. EENeti direktor Mihkel Kraav on väitnud sama intervjuus Õhtulehele. Pole mingit põhjust arvata, et pika kogemusega EENet selles arvamuses eksiks kuuekordselt, kuigi EIS-i juhtkond on seda väitnud,» lisatakse avalikus kirjas.

Tõnu Samuel kinnitas E24’le, et kuigi kõnealune pöördumine on üsna värske, on see lühikese ajaga IT ringkondades kogunud sadu pooldajaid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles