Fiat ütleb Itaaliale «ciao»

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahel toolil korraga. Fiati ja Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne on nii Chrysleri aktsiate müüja kui ka ostja.
Kahel toolil korraga. Fiati ja Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne on nii Chrysleri aktsiate müüja kui ka ostja. Foto: SCANPIX

115 aastase ajalooga Fiat lahkub peale Chrysleri ülevõtmist Itaaliast Suurbritanniasse, kirjutab Bloomberg.

Loodav Fiat Chrysler Automobiles NV luuakse Hollandi seaduste järgi, peakorter kolitakse Suurbritanniasse ning kontserni aktsiad noteeritakse USA NYSE börsil.

Kuigi ettevõtte juht Sergio Marchionne ei ole kolimisest üleliia vaimustatud, on see samm analüütikute hinnangul hädavajalik valitsevatele autotootjatele Toyotale, Volkswagenile ja General Motorsile konkurentsi pakkumiseks.

Itaalia autotootja Fiat sai Chrysler Groupi ainuomanikuks aasta algul, mil omandati siiani puuduvad osakud VEBA-lt (Voluntary Employees Beneficiary Association).

Osana tehingust maksis Chrysler Group VEBA-le 1,9 miljardit dollarit, Fiati Põhja-Ameerika üksus aga 1,75 miljardit dollarit. Lisaks on varasemalt kokkulepitud, et Chrysler Group tasub VEBA-le nelja võrdse osana 700 miljonit dollarit, mille esimene osamakse on nüüdseks tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles