Digiboksi võib rikkuda isegi kaugel kärgatanud pikne

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Arvo Meeks

Asjatundjad hoiatavad, et isegi mitme kilomeetri kaugusel olnud pikselöök võib digiboksi täiesti rikkuda ja seepärast tuleb äikese ajal see kindlasti vooluvõrgust välja võtta.

Äike on ka sellel suvel lõhkunud kodus vooluvõrku unustatud telereid ja muud elektroonikat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Antennikeskuse juhataja Avo Einulo ütles, et praegu tuleb antennide ja tehnikaga hättajäänuid abistada nii vabal ajal tööle tulles kui ka telefoni teel, paraku võib tõsist kahju elektroonikale teha ka äike.

Äikese ajaks oleks kõige targem digiboksi ja teleri stepsel seinast välja tõmmata, digiboksi küljest tuleks lahti ühendada ka antenn ja igaks juhuks võiks sellel ajal antenni kaabli ka digiboksist kaugemale panna.

Elioni ärijuht Remo Tiigirand ütles, et piksest rikutud digiboksi parandada enam ei anna ja selle asemele tuleb hankida uus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles