Escalade või Elio?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elio propotüüp hiljuti Royal Oakis Michigani osariigis (USA) tänavasõitu sooritamas, Cadillac Escalade tihedalt kannul.
Elio propotüüp hiljuti Royal Oakis Michigani osariigis (USA) tänavasõitu sooritamas, Cadillac Escalade tihedalt kannul. Foto: AP

Kui Cadillac Escalade juba olemas, võiks pere teiseks autoks tulevikus kaaluda kolmerattalist edasiliikumise vahendit Elio.

Elio hakkab mahutama kahte inimest – roolikeeraja istub (loomulikult) ees, kaassõitja tema seljataga.

Elio Motors plaanib hakata Eliot tootma endises General Motorsi tehases Phoenixis, vahendab Ameerika väljaandeid Dienaz Bizness. Autokese on endale reserveerinud juba 27 000 inimest, aastaseks toodanguks planeeritakse 250 000 – umbes nii palju müüakse USAs Mazdasid.

Tootmisse minnes hakkab Elio maksma 6800 dollarit tükk.

Ees on Eliol kaks ratast, taga üksnes üks. USAs kvalifitseerub Elio mootorrattaks, kuid Elio Motorsi asutaja Paul Elio kinnitab, et transpordivahend on turvaline nagu auto – kiivrit kanda pole vaja.

Elio kapoti all piniseb 3-silindrine 0,9-liitrine mootor, mille abil on põhimõtteliselt võimalik põrutada edasi kiirusega kuni 160 kilomeetrit tunnis (millisel juhul võiks vist ikkagi kiivri pähe panna – toim). Kütust rüüpab Elio tagasihoidlikud 2,8 liitrit 100 kilomeetri peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles