EstWin projektile näidati Brüsselist rohelist tuld

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa Komisjon (EK) kiitis heaks Eesti kava toetada projekti EstWin, millega luuakse üleriigiline infrastruktuur kiire lairibaühenduse arendamiseks, teatas EK esindus Eestis.


Projekti eesmärk on ühendada maapiirkonnad olemasoleva kiudoptiliste kaablite võrguga ja tagada neile juurdepääs kiire interneti teenustele.

Euroopa Komisjoni arvates vastab projekt riigiabi eeskirjadele, sest seda ei oleks võimalik ellu viia ainult turujõududele toetudes ning kuna kõik operaatorid saavad infrastruktuuri kasutada samadel tingimustel.

«Mul on väga hea meel Eesti kiire interneti strateegia üle,» ütles Euroopa Komisjoni asepresident ja konkurentsivolinik Joaquín Almunia.

Kogu Eestit katva kiire interneti infrastruktuuri loomise projekt EstWin on osa Eesti infoühiskonna arengukavast.

Projekt peaks tagama 98 protsendile Eesti kodudest, ettevõtetest ja asutustest kiire internetiühenduse andmeedastuskiirusega vähemalt 100 Mbit/s – seda ka piirkondades, kus erainvesteeringutega lähitulevikus niisugust katvust ei saavutataks.

EstWini projekti abil loodetakse kõrvaldada digitaalne lõhe linna- ja maapiirkondade vahel, suurendada sotsiaalset ühtekuuluvust ja aidata kaasa majanduskasvule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles