Volvo avas uue katsekeskuse AstraZero

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo avas uue katsekeskuse AstraZero
Volvo avas uue katsekeskuse AstraZero Foto: WhatCar?

Rootsi autotootja Volvo avas Lääne-Rootsis uue katsekeskuse AstraZero, kus hakatakse katsetama ettevõtte ohutustehnoloogiat, kirjutab Whatcar?. Vaata pilte siit.

Tegu on katsekeskusega, kus saab imiteerida kõiki sõidukeskkondi, võimaldades sellega autotootjal täiustada oma ohutusvarustust ning nende toimimist reaalsetes olukordades. Olemas on linnatänavad, kiirteelõigud ja ristmikud, samuti võimaldab see kasutada teatud katsetes juhtidena roboteid.

«Katsetamine reaalsetes tingimustes on meie aktiivsete ohutussüsteemide arendamise eelduseks,» ütles Anders Axelson autotootja ohutuskeskusest.

«Keskusel on mitu olulist rolli: lisaks kaasaaitamisele meie ohutuse nägemusele aitab see veelgi arendada funktsioone, mis pööravad tähelepanu näiteks jalakäijatele ning ratturitele.»

Autotootja on seadnud endale eesmärgi, et aastal 2020 ei saa kokkupõrkes ettevõtte autos ükski inimene surma või tõsiselt vigastada. Volvo sõnul on AstraZero selle võtmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles