Uuring: eestlased kulutavad autoostul rohkem kui lõunanaabrid

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

SEB ülebaltiline uuring näitab, et üle poole Lätis ja Leedus autoostu kavandavatest inimestest ei planeeri kulutada rohkem kui 5000 eurot. Eestlastest kavatseb 20 protsenti inimestest soetada auto hinnaklassis 10-20 000 eurot, lätlastest ja leedulastest plaanib seda teha ligikaudu 10 protsenti.

«Kuna Eestis ostetakse uuemaid ja kallemaid autosid, siis on liising endiselt kõige populaarsem autoostu finantseerimise valik, mida kasutab üle poolte autoostjatest. Enim kasutatakse liisingut uute autode soetamisel,» lausus SEB Liisingu tegevdirektor Ainar Leppänen.

«Leedus planeeritakse autoostule kulutada vähem raha ning vaadatakse vanemate kasutatud autode poole. Sellest tulenevalt plaanib auto soetamisel liisingut kasutada iga kolmas autoostja. Lätlased on oma soovidelt sarnasemad eestlastele, kes võimalusel eelistavad vähemkasutatud autosid ning sellest tulenevalt kasutavad autoostul julgemalt liisingut,» kirjeldas Leppänen.

Nii eestlase, lätlase kui leedulase jaoks on liisingupakkuja valikul kõige olulisemaks kuumakse suurus, intress ning liisinglepinguga seotud lisakulude läbipaistvus.

Eestis, Lätis ja Leedus osales uuringus 2754 inimest, 944 meest ja 1810 naist vanuses 18-79.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles