Mobiilse interneti kiirus kasvas Tallinnas kolmandiku võrra

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kõu internettipääsu lubav mobiilne seade.
Pildil on Kõu internettipääsu lubav mobiilne seade. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tehnilise Järelevalve Ameti läbi viidud mõõtmised näitavad, et Tallinnas on mobiilse interneti andmesidekiirused aastaga kolmandiku võrra kasvanud

Amet mõõtis liikumise pealt Tele2, Elisa ja EMT pakutavaid teenuseid kokku 650s punktis.

Keskmine summaarne allalaadimiskiirus oli 2,9 Mbit/s võrreldes eelmise aasta 2,2 Mbit/s tulemusega. Maksimaalsed saavutatud allalaadimiskiirused ületasid 7 Mbit/s piiri.

Tulemuste märkimisväärse tõusu põhjuseks on ameti selgitusel suuremaid andmesidekiirusi võimaldava HSPA+ võrgutehnoloogia kasutuselevõtt.

Andmete üleslaadimiskiiruse tõus polnud märkimisväärne, jäädes sel aastal 0,59 Mbit/s piirile - eelmise aasta tulemuseks oli 0,53 Mbit/s.

Tehnilise Järelevalve Ameti sideteenuste osakonna juhataja Oliver Gailani sõnul on andmesidekiirused küll suhteliselt võrreldavad traadiga ühenduste kiirustega, kuid siiski tuleks enne mobiilse teenusega liitumist kontrollida, kas teenuse kvaliteet on enim kasutatavates kohtades rahuldav.

Selleks on kliendil õigus küsida sideettevõtja klienditeenindusest teenuse ajutist proovimist.

Tehnilise Järelevalve Amet teostab mobiilse andmesidekiiruse mõõtmisi üks kord aastas. Mõõtmiste eesmärgiks on selgitada tavatarbija jaoks välja tegelikud internetiteenuse andmesidekiirused piirkondades, kus on 3G ja 3,5G võrgu leviala. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles