Erksavärvilised autod peletavad vargad eemale

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmatorkavalt kollane Megane.
Silmatorkavalt kollane Megane. Foto: Whatcar

Hollandis tehtud uurimuse kohaselt eelistavad autovargad just tumedaid ja hõbedasi autosid, kuna neid on liikluses kõige rohkem ja nendega on kõige lihtsam märkamatuks jääda.


Kõige populaarsemad autovärvid nii Hollandis kui ka Eestis on must, hõbedane, hall, sinine ja punane. Hollandis moodustavad sellist värvi autod ligi 80 protsenti müüdud autodest, Eestis ligi 70 protsenti, vahendab whatcar.ee.

Seda teavad hästi ka autovargad, kes valivad oma ohvri just seda värvi autode seast. Erksavärvilised autod on silmatorkavamad ja tõenäosus vahele jääda oluliselt suurem.

Seega võib öelda, et näiteks kollaste, heleroheliste, oranžide, helepunaste ja roosat värvi autode omanikud võivad rahulikumalt magada, sest seda värvi autode osakaal müüdud autode seas on vaid paar protsenti ja varastel nendega üsna raske märkamatuks jääda.

Markide lõikes on Eestis kõige enam põhjust muret tunda BMW, VW, Ford ja Audi omanikel, oluliselt vähem varastatakse Korea päritolu autosid. Varem võisid end rahulikult tunda ka Jaapani autode omanikud, kuid viimastel aastatel on sagenenud just Toyota Land Cruiserite ning Honda CRV ja Civicu vargused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles