Volvo plaanib konkurenti S-klassile

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo S60.
Volvo S60. Foto: Volvo

Rootsi autotootja Volvo, mille müügitehing hiinlastele sel nädalal lõpule jõudis, võib lähiajal alustada tööd uue suure sedaani kallal, sellest loodetakse konkurenti S-klassile ja teistele esindusautodele, kirjutab Whatcar.ee.

Volvo uue juhatuse esimehe Li Shufu sõnul arendati mõtet suurest sedaanist Volvos juba siis, kui see oli veel Fordi omanduses, kuid toona blokeeris emafirma kõik sellised arendustööd. Tõenäoliselt kardeti, et selline sõiduk võib hakata ära võtma kundesid nii probleemides vaevelnud Jaguarilt, mis samuti kuulus Fordi kontserni.

Koos omaniku vahetusega on see takistus aga nüüd kõrvaldatud ning Volvo S80-st klass kõrgemal asuva auto arendamiseks saab rohelise tee oluliselt kiiremini.

Uue Volvo peamisteks konkurentideks oleksid BMW 7-seeria, Mercedese S-klass ja Audi A8, aga ka Jaguar, Lexus ja Infinity.

Samuti oleks selline Volvo olulisel kohal suuri sedaane hindava Hiina autoturu hõivamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles