Vanad rehvid suurendavad õnnetuste ohtu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehv.
Rehv. Foto: DEKRA

Autode tehnoseisundi hindamisega tegeleva Saksamaa firma Dekra hinnangul suurendavad üle kuue aasta vanad rehvid õnnetustesse sattumise ohtu.

Nimelt kasvab üle kuue aasta vanuste rehvide puhul nende purunemise oht, seda eelkõige pikkadel sõitudel, vale rehvirõhu või kõrge õhutemperatuuri korral. Seejuures võivad selliste rehvide turvisemustri jääksügavus olla suurem kui minimaalselt lubatud 1,6 millimeetrit, edastab Whatcar.ee.

Eelkõige puudutab see selliseid sõidukeid ja haagiseid, mille aastane läbisõit on väike ja mis rohkem seisavad kui sõidavad. Dekra toob selliste sõidukite ja haagistena välja kabrioletid, vanasõidukid, kärud, haagissuvilad ning automajad.

Rehvide eluiga võib lühendada ka nende vale ladustamine, sage äärekivide vastu sõitmine või terava servaga takistuste ületamine.

Autorehvide vanust on ka ise võimalik kontrollida, tavaliselt on see rehvi küljel kirjas neljakohalise numbriga. Number 2904 viitab näiteks sellele, et rehvi tootmisajaks on 2004.aasta 29 nädal.

Juhul kui rehvil on ajakood kolmekohaline, on tegu 90-ndatel aastatel toodetud rehviga ning see vajaks kiiremas korras väljavahetamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles