Vaata, millised on populaarsemad kasutatud autode margid

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW logo
BMW logo Foto: SCANPIX

Eesti suurima automüügiportaali auto24 andmetel püsib kasutatud autode ost-müük stabiilselt elujõuline ning jätkuvalt eelistatuim viis taskukohase ja oma vajadustele sobiva sõiduauto soetamiseks.

Jätkuvalt on populaarne Saksamaa autotootjate toodang, sest auto24 portaali sisestatud otsingute viis populaarsemat marki pole möödunud aasta oktoobriga võrreldes muutunud. Ikka on järjestus BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes-Benz ja Toyota. Mudelite seast on aga lemmikuks Audi A6, millele järgnevad BMW 5 seeria, Volkswagen Passat, Audi A4 ja BMW 3 seeria.

Auto24 portaali kuulutuste põhjal võib tõdeda, et populaarsemate mudelite keskmine hinnalangus on sarnane ja erineb mudelite lõikes vaid mõne protsendi võrra. Näiteks otsingute edetabeli tippu krooniv Audi A6 hind langeb esimese aastaga 15 protsenti, kahe aasta järel on hind kukkunud juba 28  ja kolme aastaga 48 protsenti. Viie aastaga on auto kaotanud oma algväärtusest 69 protsenti ja kümne aastaga 88 protsenti. Suhteliselt sarnane on ka populaarsemate mudelite keskmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles