Kasutatud autode keskmine hind on stabiilne

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode müügiplats Kadaka teel.
Kasutatud autode müügiplats Kadaka teel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud aastaga võrreldes on tänavu oktoobris hinnad püsinud stabiilsena, nii keskmine kui ka mediaanhind, teatas automüügiportaal auto24.

Kui mullu oli auto24 portaali kaudu müüdud sõiduautode keskmine hind 8650 eurot, siis käesoleva aasta oktoobris oli see vaid veidi tõusnud 9070 eurole. Sama trend toimus mediaanhinnaga – mullu oli see 5700 eurot, aga tänavu 5900 eurot. Samuti ei erine hinnad kümne kuu lõikes võrreldes eelmise aastaga: 2013. aastal oli keskmine hind 7445 ja mediaanhind 4700 eurot, aga 2014. aastal vastavalt 7487 ja 4790 eurot.

Tavakasutajate poolt müüdavad autod on odavamad kui automüügiettevõtete poolt pakutavad ja sellest tulenevalt on tunduvalt lühem ka tavakasutajate poolt müüdavate autode müügiperiood auto24 portaalis. Käesoleva aasta kümne kuu keskmine müügiperiood tavakasutajate puhul oli 52,4 päeva ja ettevõtete puhul 88,2 päeva. Kuigi antud perioodid võivad esmapilgul tunduda pikad, siis auto24 kogemus näitab, et küllaltki suur osa kuulutajatest saavad oma auto müüdud juba esimese nädalaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles