Hoiatus Facebooki kasutajatele: uus nupp «ei meeldi» teeb teie kontost spämmija

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Sophose blogist.
Fragment Sophose blogist. Foto: Tarbija24

Arvutiturvalisusega tegelev firma Sophos hoiatab Facebooki kasutajaid uue lõksu eest: näiliselt sõbralt saadetud teade, mis kutsub paigaldama funktsiooni «dislike» (eesti keeles «ei meeldi»), on tegelikult rämps ja uue hindamisvõimaluse asemel saab teie kontost spämmija.

Sophose blogis eile avaldatud hoiatuse järgi on seekordse pettuse eesmärk saada ligipääs võimalikult paljude inimeste Facebooki profiilidele, et siis uusi rämpskirju saata.

Ettepanek paigaldada uus funktsioon võib tulla erinevates vormides. Näiteks võib sõbralt saabuda sõnum, et näe, sain just endale «ei meeldi» nupu ja nüüd saan seda kõikide su rumalate postituste puhul kasutada. Samas on ka sõnumeid, mis reklaamivad ametlikku «ei meeldi» nuppu.

«Ei meeldi» funktsioon on siiski ka tegelikult olemas ja selle on arendanud Facemod. Nii et kui tekib soov seda petturite poolt söödana kasutatud võimalust proovida, siis võiks seda teha otse Firefoxi lisade lehe kaudu.

Samas märkis Sophos, et nemad pole Facemodi loodud lisafunktsiooni proovinud ega oska selle kohta halba ega head öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles