Gorki autotehas hakkab tootma Mercedeseid?

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GAZ

Saksa autotootja Daimler peab väidetavalt läbirääkimisi vene autotootjaga Gaz Group võimaliku Mercedes-Benz E-klassi tootmise üle Gorki autotehases.

Mercedeste tootmine peaks hõivama need tootmisvõimsused, mid kasutati Chrysler Sebringul põhineva Volga Siber´i valmistamiseks, kirjutab Whatcar.ee.

Siber´i tootmine pidi taastama Gorki Autotehase maine sõiduautode tootjana, kuid kallis auto osutus läbimüükide põhjal suureks ebaõnnestumiseks.

Daimleri ja Gorki autotehase esindajad räägivad praegu läbi projekti firnantskülgi, võimalike tootmismahtude suurust pole avalikustatud. Ka ei ole selge, Gorki autotehas endale mõne vana Mercedese mudeli tootmiseks vajalikud vahendid, et nii sündivat sõidukit müüa GAZ-i kaubamärgi all.

Vene analüütikute sõnul oleks koostööleppest kasu eelkõige Daimleril, kes saaks nii parema võimaluse konkureerimiseks oma peamise rivaali BMW-ga Venemaa turul.

Samas pole Daimler ainus, kellega GAZ läbirääkimis peab, kõne all on ka näiteks Tata Indica tootmine või mõne General Motorsi auto valmistamine GAZ-i tootmisvõimsustel.

General Motorsil on Venemaal juba kolm tehast, neist üks Sankt Petersburgis, üks Toljatis ja üks Kaliningradis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles