Tüütud kaasreisijad sunnivad juhi üksinda autosse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuht.
Autojuht. Foto: Caro / Scanpix

Ligi neli miljonit britist autojuhti eelistab tüütute kaasreisijate vältimiseks sõita alati autoga üksinda, selgub rehvifirma Continental tellitud uuringust.

Veel 14 miljonit juhti soovib üksinda sõita suurema osa ajast, kirjutab Whatcar.ee.

See, kas juht soovib autoga sõites olla üksi või mitmekesi, sõltub paljuski tema vanusest: viiekümnendates aastates juhtide seas on üksinda sõitjaid kolmandiku võrra rohkem kui kahekümnendates eluaastates auto roolijate seas.

Uuringust selgus, et iga autosõidu ajal saab juhil kaasreisjatest villand vähemalt kolm korda. Aega kulub esimese tülini napilt: keskmiselt kuus minutit.

Iga viies juht kinnitab, et on palunud oma tüütutel kaasreisijatel autost lahkuda.

Kõige tüütumaks kaasreisijaks on uuringu kohaselt nn tagaistme juht, kes õpetab tegelikult roolis olijat, kuidas peab sõitma, millal pidurdama ja kuhu pöörama.

Tüütud kaaslased on samuti nn «näppijad», kes autosse istudes asuvad kohe näppima kõiki võimalikke nuppe, alates kliimaseadmest ja lõpetades raadio jaamade valikuga.

Juhti segavate kodanike kategooriasse kuuluvad veel «unimütsid», kes autosse istudes jäävad praktiliselt kohe norsates magama ega ärka enne sihtkohta jõudmist ning «vihakobar», kelle jaoks kaasliiklejate manöövrid pakuvad võimaluse neid sõimata, teha ebasündsaid käeliigutusi ning kommenteerida nende saamatust.

Kokku vastas uuringu käigus esitatud küsimustele 4000 autojuhti üle Inglismaa.

Kümme kõige tüütumat kaasreisijat:

  1. Asendusjuht - ei suuda hoida oma käsi ja jalgu paigal, pidurdades enne igat ristmikku, vehkleb kätega ja tambib vastu armatuuri paanikas ning kommenteerib igat pööret.
  2. Näppija - autos igavledes asub näppima kõikvõimalikke nuppe ja teeb seda tundide kaupa.
  3. Kõiketeadja – krutib pidevalt navigatsiooniseadet ja raadiot, teades enda arust selle toimimise üksikasju juhist paremini.
  4. Unimüts - jääb autos kohe magama ning ärkab alles sihtkohta jõudmise eel.
  5. Lobamokk – räägib kogu aeg millestki, isegi siis, kui te eelistate vaikust ja rahu
  6. Vihakobar – saab hetkeliselt vihaseks kaasliiklejate peale, näidates nii oma sõnade kui käemärkidega, et need ei oska üldsegi liigelda.
  7. Lämbuja - tundes end autos pidevas värske õhu nappuses, avab ta kõik aknad, paneb tööle konditsioneeri ning pistab pea aknast välja. Kõik selleks, et saada natuke värsket õhku.
  8. Navigaator – annab pidevalt nõuandeid selle kohta, kuhu pöörata ning kuidas teekonda otseteid valides lühendada.
  9. Lekkija – vajab iga paarikümne minuti pärast peatust bensiinijaamas, et käia taas kord ära WCs.
  10. Laulik – tunneb vastupandamatut soovi laulda kaasa iga raadiost kõlava helindiga, seda hoolimata muusikalise kuulmise või lauluhääle puudumisest.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles