Põhja-Korea asus propagandat tegema ka Facebookis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea ajakirjanik vaatamas Põhja-Korea saiti Facebookis.
Lõuna-Korea ajakirjanik vaatamas Põhja-Korea saiti Facebookis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea pakub maailmale harukordset pilguheitu elust maailma ühes suletumas riigis, postitades oma äsja avatud leheküljele Facebookis pilte õnnelikest piknikupidajatest ja ülierksaks töödeldud vaatamisväärsustest Pyongyangis.

Olgugi et vaid vähesed põhjakorealased pääsevad internetti, oli umbes 100 fotot, videoviidet ja sissekannet teinud Põhja-Koreal täna kella 16ks kogutud 388 Facebooki «sõpra», kellest enamik on korealased, vahendas AFP.

Lisaks fotodele on saidil üleval ka videod, milles nahutatakse Lõuna-Koread ja ülistatakse riigipead Kim Jong-ili, ning postitused valitsuse teadaannetega.

Pyongyang avas oma Facebooki külje neljapäeval, kuid sulges selle päev hiljem. Nädalavahetusel ilmus see uuesti, kuid teise nime all. Viite saidile avaldas Põhja-Korea mikroblogivõrgustikus Twitter, kus riik on @uriminzok'i nime all aktiivne olnud juba kaks nädalat.

Lõuna-Korea reageeris põhjanaabri sisenemisele Twitterisse sellega, et blokeeris neljapäeval oma kodanikel juurdepääsu Põhja-Korea saidile. Samuti on Soul oma internetikasutajaid hoiatanud, et kõiki, kes vastavad Põhja-Korea sõnumitele või levitavad neid, ootab karistus.

Seda, kas Lõuna-Korea blokeerib ka Põhja-Korea Facebooki külje, pole võimud veel otsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles