Stigi identiteet tekitab vaidlusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig
Stig Foto: Wikipedia.org

Autosaate Top Gear alati kiivrit kandev testisõitja Stig pole keegi muu kui vormelipiloot Ben Collins, väidab Briti meedia, kuid BBC teatel on Collinsi rolliks olnud vaid mõningane abi saate tegemisel.

Briti meedia teatel annab alust kahtlustada teda kui Stigi mehe firma Collins Autosport aastaaruanne, kus kirjutatakse koostööst BBC'ga ning eriti autosaatega Top Gear.  Koostöö algas 2003.aastal, kui algne musta kombinesoonid kandev Stig asendus valget kombinesooni kandva Stigiga, kirjutab Whatcar.ee.

Majandusaasta aruandest selgub ka, et koostöö BBCga andis ettevõtte tegevusele märkimisväärse hoo ning et ettevõtte tulevik on kindlustatud pikemas perspektiivis.

Collinsit on ka varem nimetatud kui võimalikku Stigi rolli täitjat, kuid mees ise pole seda kunagi kinnitanud. Ka praeguse skandaali puhkemise järel pole ta päringutest hoolimata asja kohta kommentaare andnud.

Ben Collinsi nimi jooksis läbi ka Richard Hammondi avarii uurimisdokumentidest, kus teda kirjeldati kui Top Gear'i kiirestisõitmise konsultanti.

See pole siiski ainus skandaal, mis Stigi isikut puudutab, nimelt plaanib ta väidetavalt avaldada oma memuaarid, kuid BBC juhtkond püüab seda blokeerida, viidates lepingutest olevatele vaikimiskohustuse nõuetele.

Väidetavalt on raamatu kirjutamise põhjuseks tema rahuolematus olukorraga, kus tema kuju kasutab BBC ära erinevate kaupade müümiseks, kuid sealsest tulust ei jõua Stigini midagi. Tema tasu piirdub väidetavalt vaid tasuga saadetes osalemise eest.

Vaidlus raamatu ilmumise või mitteilmumise üle on tänaseks jõudnud juba kohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles