Peel hakkab taas tootma väikeautosid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peel.

Kuuekümnendatel aastatel väikeautosid Peel tootnud Briti firma Peel Engineering plaanib taas hakata tootma maailma väikseima auto tiitlit omavat Peel P50 ning tema suuremat venda Peel Tridenti.


Erinevalt originaalidest, mille jõuallikaks oli 50 kuupsentimeetrine bensiinimootor, saab uus P50 endale elektrimootori. Mõlemat mudelit plaanitakse kokku toota vaid 50 eksemplari, neis pooled oleks siis P50’d ja pooled Tridentid, kirjutab Whatcar.ee.

Algne Peel P50 kannab tänaseni maailma väikseima auto tiitlit. Auto mahutas vaid ühe inimese ning tema poekoti.

Juhul kui autot oli vaja tagurdada, sai selleks kasutada masina tagaosas olnud tõsterauda, millest tõmmates oli võimalik auto õigesse suunda manööverdada. Selle protseduuri läbiviimisele aitas kaasa auto väike kaal: vaid 59 kilo.

Kaalule sarnaselt miniatuursed olid ka tema mõõtmed: pikkus 134, laius 99 ja kõrgus 122 sentimeetrit. P50 maksimumkiirus oli 61 kilomeetrit tunnis, kütusekulu aga vaid 2,8 liitrit sajale.

Uue põlvkonna Peel P50 hinnaks pakutakse kodumaal 12 499 naela ehk 239 000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles