Nädalavahetusel hakatakse taas uusi startup’e looma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis toimunud Garage48 üritusel osalenud coctailroulette.com meeskond.
Aprillis toimunud Garage48 üritusel osalenud coctailroulette.com meeskond. Foto: Garage48/Nagi.

Homme õhtul antakse Tartu Ülikooli matemaatika-informaatikateaduskonna ruumides avapauk järjekordsele Garage48 üritusele, kus sadakond andekat disainerit, veebiarendajat, programmeerijat ning projektijuhti viivad ühe nädalavahetusega ideest teostuseni kümmekond innovatiivset startup toodet või teenust.


«Vastupidiselt suurtele investeeringutele ja pikkadele arendusprotsessidele läheme tagasi tehnoloogiaideede juurte juurde - garaaži lahendusi kokku kruvima,» ütles Eesti Startup Juhtide Klubi  juhatuse liige Ragnar Sass.

Tema sõnul on n-ö põlve otsas tehtud garaažiprojektidest alguse saanud tänased suurettevõtted YouTube, suurim internetimaksete keskkond PayPal ja otsingumootor Google. Ürituse peamine fookus ongi veebi-, mobiili- või mõne leidliku elektroonilise vidina kiire valmis tegemine.

Aprillis toimunud eelmise Garage48 nädalavahetuse jooksul sündis 16 uut ettevõtmist, teiste hulgas personaalsete pehmete mänguasjade tootmine kratid.com, kokteilisoovitaja cocktailroulette.com ning uusi tutvusi vahendav wannalunch.com.

«Kui vähemalt 1-2 nädalavahetusel välja töötatud ideed jõuab pärisettevõtteks, võime lugeda üritust kordaläinuks,» lisas Sass.

Nädalavahetuse raames esineb ettekandega endine Skype’i juht ja praegune riskikapitalist Michael Jackson. Osalejate hulgas on ka kaks Skype asutajat ja kümneid andekaid IT inimesi sellistest tehnoloogiafirmadest nagu Playtech, Regio, Helmes, Webmedia ja Fortumo.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles