Tööd alustab domeenivaidluste komisjon

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Interneti SA nõukogu võttis reedel vastu domeenivaidluste komisjoni käivitava otsuse.


Domeenivaidluste komisjon on Eesti Interneti SA juures tegutsev sõltumatu domeenivaidluste lahendamise organ, mis pakub kohtuvälist kaitset domeeninimede kaaperdamise vastu.

Eesti Interneti  SA juhatuse esimehe Marek-Andres Kautsi sõnul satub paraku  domeeninimede registreerijate sekka õnneotsijaid, kes püüavad endale kaaperdada mõne domeeninime ning kes püüavad seejärel inimesi eksitada või siis kaubamärgiomaniku käest raha välja pressida.

«Loodav domeenivaidluste komisjon koondab asjatundjaid, kes oskavad selliseid kaasusi üldjuhul kohtust kiiremini lahendada,» sõnas Kauts.

Domeeninimede kaaperdamine on maailmas levinud praktika, kus isikud registreerivad oma nimele enamasti tuntud kaubamärkide ja ärinimedega identseid või sarnaseid domeeninimesid, mis on intellektuaalomandi valdaja poolt veel registreerimata.

Seejärel üritatakse domeeninime kaubamärgi või ärinime omanikule vaheltkasuga maha müüa või kasutatakse veebilehte kaubamärgiomaniku arvelt kasu lõikamiseks, meelitades sinna avalikkust eksitades heauskseid internetikasutajaid.

Komisjoni liikmeteks on Indrek Eelmets, Carri Ginter, Andres Hallmägi, Taivo Kivistik, Risto Käbi, Ants Nõmper, Riina Pärn, Almar Sehver ja Alar Urm.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles