Mercedese kuldne kirstunael jääb tootmisse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maybach.

Hoolimata tagasihoidlikest läbimüükidest plaanib Daimleri juhtkond värskenduskuuri ettevõtte kuldsele kirstunaelale: luksusautodele Maybach.


Aastas vaid napis mõnesajas eksemplaris toodetud Maybachi luksusautod on korduvalt balansseerinud kuristiku serval, sest ettevõtte tegevuse peatamine on nigelate majandustulemuste tõttu olnud kõneaineks korduvalt, teatab Whatcar.ee.

Nüüd on aga jõutud seisukohale, et pärast 2012. aastal toimuvat uue S-klassi Mercedese debüüti saavad värskendatud ka Maybachi mudelid.

Kokku peaks siis debüteerima viis värskendatud Maybachi mudelit: järeltulijad senistele mudelitele 57 ja 62, neljaukseline kupee ning pika teljevahega kabriolett. Välistatud ei ole ka «õige» suure kupee sünd.

Jõuallikaks on kõigil versioonidel üks mootor: klassikaline 6-liitrine V12, mis on peidus ka praeguse Maybachi põlvkonna mootoriruumis.

Küll aga võivad Maybachi mudelid endale saada uue 7-käigulise automaatkäigukasti, milles on peidus 20-hobujõuline elektrimootor. See võimaldaks autol mõne kilomeetri vältel vajadusel liikuda ainult elektrijõul.

Hiljem võib mudelivalikusse lisanduda ka ehtne hübriid-Maybach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles