Saksamaal läbisõidul olevad veokijuhid riigi miinimumpalka ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid. Foto on illustreeriv.
Veokid. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Rahvusvahelisest Maanteetranspordi Liidust (IRU) saadud info kohaselt on Saksa ametivõimud täna teatanud, et miinimumpalk ei kehti välisvedajatele, kes sõidavad transiidina läbi Saksamaa.

Vabastus kehtib seni kuni selgitatakse selle kooskõla Euroopa Liidu seadusandlusega. Tulemusteni loodetakse jõuda 2015.a. suvel, seisab ERAA kodulehel. 

Käesoleva aasta alguses kehtestas Saksamaa miinimumpalga, mille kohaselt peab Saksamaal sõitvale autojuhile maksma minimaalselt 8,5 eurot tunnis. Eesti logistikafirmadele, mis teostavad vedusid Saksamaa pinnal, valmistab muret lisaks 8,5-eurosele miinimumpalga kohustusel ka bürokraatia mis sellega kaasneb, ütles ERAA info ja veolubade osakonna juhataja Ermo Perolainen toona BNSile.

Alates käesolevast aastast peavad Saksamaal vedusid teostavad ettevõtted eelnevalt registreerima riigis vedusid tegevad inimesed. Registreering tuleb teha õigel blanketil ja selle võib edastada vastavale asutusele faksi teel. Samuti tekkis kohustus pidada detailset arvet Saksamaal tehtud töötundide üle.

Saksamaal vedusid teostavatel ettevõtetel tuleb kaks aastat säilitada Saksamaa pinnal töölepingu koopiat, detailset töötundide arvestust, palgaarvestust ja tõendeid reaalsete väljamaksete kohta. Kõik dokumendid peavad olema saksakeelsed ja need tuleb vajadusel esitada kontrollimiseks.

Vabastus ei kehti vedudele peale- või mahalaadimisega Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles